Avokado-kanatäytteiset eväspatongit

Ainekset (3-4 kpl)

 

Patongit

Paista monivilja patongit edellisenä päivänä

Avokado-kanatäyte

öljyä

600 g broilersuikaleita

2 rkl vihannes-perunamauste

0,5 tl paprikajauhe

 

2 avokadoa

1,5 dl maustamaton jogurtti

3 tl limemehua

chiliä

kuivattua basilikaa

 

kurkkua

tomaattia

(salaatinlehtiä)

Ohjeet

Paista monivilja patongit erillisen ohjeen mukaan edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät jäähtyä kunnolla.

Leikkaa broilerisuikaleista mahdollisimman pieniä neliöitä (1,5 cm x 1,5 cm ovat parhaimpia jos vain jaksat taiteilla). Paista broilerkuutiot pannulla pienessä määrässä öljyä ja mausta. Anna jäähtyä rauhassa (mikäli haluat nopeuttaa jäähtymistä siirrä kuutiot pois pannulta).

Leikkaa avokado kahtia ja poista kivi lyömällä siihen veitsellä ja kääntämällä kiveen uponnutta veistä. Leikkaa avokadosta kuutioita jotka poistat kuoresta lusikan avulla. Lisää jogurtti ja muussaa avokadokuutiot ja jogurtti haarukalla tasaiseksi massaksi. Mausta. Lisää jäähtyneet broilerkuutiot ja sekoita.

Tee patonkeihin viilto, niin ettet halkaise patonkia kokonaan (tällöin täyte pysyy paremmin sisällä syödessä). Raota viiltoa. (Pese salaatinlehdet ja aseta alimmaiseksi viiltoon.) Leikkaa tomaatista ohuita viipaleita ja aseta ne viiltoon. Lisää päälle lusikalla avokado-kanatäytettä ja lisää viimeiseksi vielä ohuita kurkun paloja täytteen päälle.

Kääri patonki Elmukelmuun ja saat syötyä patongin siististi matkalla.

Täyttävä hyvänmakuinen eväs.

Avokado tummuu aika nopeasti, mutta täyte on muuten syömäkelpoista pari päivää.

Tekijä: prosessoimatontaruokaa

Olen Hanna, 23-vuotias tyttö Turun lähialueelta, Maskusta. Blogiin päivitän kasvispohjaisia reseptejä, jotka on tehty oikeista, prosessoimattomista raaka-aineista. Englanniksi suuntauksesta käytetään nimeä Whole Food Plant Based diet (WFPB). Seuraa myös muualla: Instagram: prosessoimatontaruokaa Fb: @ProsessoimatontaRuokaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *