Kehossa tapahtuneita muutoksia

Tälle sivulle ajattelin alkaa kerätä huomioitani siitä, miten kehoni muuttuu prosessoimattoman ruokavalion myötä (ja tällä tarkoitan, että karsin ruokavaliostani pois pitkälle prosessoidut tuotteet ja raaka-aineet sekä eläinperäiset tuotteet).

Heinäkuu 2017

(pelkkä prosessoimaton ruokavalio)

Loppukuusta olen ollut prosessoimattomalla ruokavaliolla kuukauden. Aluksi energiatasoni vaihtelivat, useimpina päivinä olin äärimmäisen energinen (ehkä jopa ylienerginen), mutta välissä oli päiviä, jolloin en olisi viitsinyt tehdä muuta kuin istua sohvalla. Myös ruokahaluni oli vaihteleva. Toisinaan koin itseni täysinäiseksi mielestäni järkevästä määrästä ruokaa, kun toisinaan minulla saattoi olla oikeastaan koko ajan nälkä, vaikka olin syönyt omasta mielestäni kyllä ihan riittävästi. Myös herkkutteluun saattoi tulla hirveitä mielitekoja, niin että niitä oli mahdoton vastustaa (onneksi kuitenkin pala raakasuklaata tai muutama raakasuklaa päällysteinen mulperimarja veivät himon…). Koska lisäsin ruokavaliooni myös selkeästi enemmän kasviksia, suolistoni alkoi tuottaa hetkellisesti enemmän kaasua.

Elokuu 2017

(pelkkä prosessoimaton ruokavalio)

Noin 1,5 kk jälkeen aloin varovasti kokeilla raaka-aineita, joille minulla on ollut intoleranssi. Ensin kokeilin banaania, jonka vatsani otti hyvin vastaan. Sitten kokeilin banaania. Siitäkään ei tullut oireita. Seuraavaksi kokeilin niitä molempia samana päivänä ja vältyin silti intoleranssin oireilta. Nykyisin syön vähintään yhden banaanin päivässä ja elimistöni toimii paremmin kuin koskaan. Minulla on nykyisin niin hyvä olo, että en aio palata enää takaisin vanhaan ruokavaliooni. Olen mieleltäni pirteä, kehoni toimii niin kuin sen pitäisi ja minulta on hävinnyt kaikki vatsa ja suolisto oireet, joista kärsin aikaisemmin paljon, lähes päivittäin. Lisäksi säännölliset ruokailurytmit pitävät mieleni positiivisena, enkä ole enää juurikaan ärtynyt (paitsi jos ruokailuväli venahtaa…). Tässä vaiheessa koin elimistöni toimivan niin hyvin, että uskaltauduin kokeilemaan luomu täysmaitoa. Ja yllätyksekseni pystyin juomaan päivässä 3 dl maitoa ilman vatsaoireita, jotka ennen muuttivat minut lähes toimintakyvyttömäksi. Pystyin juomaan taas maitoa 7 vuoden jälkeen!!! (Olihan minulla sitä ennekin jo oireita, mutta vasta tuolloin se saatiin kohdistettua maitoon.) Vielä on toinen pahimmista intoleransseista kokeilematta, mutta sen jätän sitten myöhemmäksi…